Nieuw boek: Hollandse horloges

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Op 21 april 2012 verschijnt het nieuwe boek “Hollandse horloges” van Cees Peeters. 76 jaar na de publicatie van “Het horloge” van Maurits Elzas en 38 jaar na het verschijnen van “Horloges en horlogemakers” van Cees Spierdijk is dit pas het derde oorspronkelijk Nederlandse boek over horloges. En, wat meer is, het eerste boek dat uitsluitend over Nederlandse horloges en horlogemakers gaat.

Het is een hommage aan een belangrijk element van de geschiedenis van de tijdmeting in Nederland, en veel van deze horlogemakers hebben ons ook klokken nagelaten.

De getoonde horloges zijn afkomstig van een groot aantal particuliere en museumcollecties. Een belangrijk deel verblijft permanent in het buitenland. Het is vrijwel uitgesloten dat al deze horloges ooit in het echt bij elkaar komen.

Het boek is prachtig en geheel in kleur geïllustreerd en omvat 304 pagina’s. Het verschijnt als particuliere uitgave in beperkte oplage. De prijs bedraagt €115.

Daarnaast is de bestandscatalogus verschenen van de Nederlandse horloges in het Zilvermuseum Schoonhoven, bruikleen van de Stichting Museum en Archief van Tijdmeetkunde. Het boek heet “Horloges van Nederlandse uurwerkmakers 1600-1800” en kost € 25.

Als u meer wilt weten over “Horloges van Nederlandse uurwerkmakers 1600-1800”, klik dan hier.

Zo zijn er vanaf 5 mei twee boeken op de markt, die we beschouwen als een must voor alle Nederlandse uurwerkliefhebbers, ook als hun eerste belangstelling bij klokken ligt. Het is een hommage aan een belangrijk element van de geschiedenis van de tijdmeting in Nederland, en veel van deze horlogemakers hebben ons ook klokken nagelaten.

Beide boeken zijn te bestellen met een e-mail aan directeur@mnuurwerk.nl. Ze worden ook verkocht op de stand van het MNU op de Rikketikbeurs.

Ook interessant om te lezen

Expositie Zaanse Meesters geopend

Op donderdag 28 maart opende wethouder Sanna Munnikendam de nieuwe expositie “Zaanse Meesters” in Museum Zaanse Tijd op de Zaanse Schans. De expositie vertelt

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Museum Zaanse Tijd

Kalverringdijk 3
Zaanse Schans 
1509 BT Zaandam
075 – 61 797 69

Gratis te bezoeken voor Museumkaarthouders.

Scroll naar top

Museum Zaanse Tijd

Openingstijden:

Maandag11:00 – 17:00
Dinsdag11:00 – 17:00
Woensdag11:00 – 17:00
Donderdag11:00 – 17:00
Vrijdag11:00 – 17:00
Zaterdag11:00 – 17:00
Zondag11:00 – 17:00

Koningsdag, 1e Kerstdag en Oud & Nieuw gesloten.

Ontvangsten buiten openingstijden, rondleidingen en raadpleging museumbibliotheek mogelijk op aanvraag.