Molencombi en korting op Zaanse Tijd

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Museum Zaanse Tijd staat vooraan op de Zaanse Schans. Op het mooiste plekje, waar u lopend of fietsend over de Julianabrug aankomt. Natuurlijk maken wij u graag wegwijs in het aanbod.

De Zaanse Schans staat voor wonen en werken aan de Zaan rond 1850. De molens zijn hiervan onderdeel, de huizen en het landschap, het wevershuis en de kuiperij en ook onze eigen presentatie met het bijzondere verhaal van de Zaanse klokkenindustrie. Dit alles samen vormt de historische Zaanse Schans-beleving.

Maar niet iedere bezoeker wil hetzelfde. Museum Zaanse Tijd biedt toegang tot alle attracties die voor de bezoeker interessant kunnen zijn.

Uiteraard kunt u Museum Zaanse Tijd op zichzelf bezoeken. Dit kost €10 voor volwassenen, of niets als u een  Museumkaart of I Amsterdam City Card hebt. De Museumkaart is bij ons te koop. Wij laten u graag kennismaken met ons fraaie Zaanse interieur, de geschiedenis van de Zaanse klokkenindustrie, de geluiden en bewegingen van onze prachtige uurwerken en het fenomeen tijd.

U beleeft nog veel meer over wonen en werken aan de Zaan met de Zaanse Schans Card, die ook bij ons te koop is. Dan krijgt u naast Museum  Zaanse Tijd het Zaans Museum, het Wevershuis en andere oude ambachten, de chocolade- en koekjesfabriek van Verkade en (vanaf 12 juli) een boekje met uitleg over de Zaanse Schans. De Zaanse Schans Card kost €15 voor volwassenen.

Hebt u meer belangstelling voor de molens, dan is de Molencombiticket iets voor u. Hiermee hebt u toegang tot alle vier de windmolens op de Zaanse Schans: Oliemolen De Bonte Hen, Houtzaagmolen Het Jonge Schaap, Oliemolen De Zoeker en Verfmolen De Kat. Zaans wonen en werken op zijn  stoerst, volop geluid en beweging, techniek, romantiek, we hoeven het u eigenlijk niet uit te leggen. De Molencombiticket kunt u bij ons kopen. Hij kost €12 voor volwassenen.

Als u deze kaart koopt, kunnen wij u 50% korting op de entree in Museum Zaanse Tijd aanbieden. Maar u kunt natuurlijk ook de Molencombiticket én de Zaanse Schans Card kopen, zodat u alles uit uw dag op de Zaanse Schans haalt.

Ook interessant om te lezen

Het klokje van Jan van Hout

Tot de aller-vroegste klokjes voor privé gebruik behoort zonder twijfel een wandklokje uit 1575. Naar verluid zou het zeldzame klokje hebben toebehoord

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Museum Zaanse Tijd

Kalverringdijk 3
Zaanse Schans
1509 BT Zaandam
075 – 61 797 69

Gratis te bezoeken voor Museumkaarthouders.

Scroll to Top

Museum Zaanse Tijd

Openingstijden:

Maandag10:00 – 17:00
Dinsdag10:00 – 17:00
Woensdag10:00 – 17:00
Donderdag10:00 – 17:00
Vrijdag10:00 – 17:00
Zaterdag10:00 – 17:00
Zondag10:00 – 17:00

Koningsdag, 1e Kerstdag en Oud & Nieuw gesloten.

Ontvangsten buiten openingstijden, rondleidingen en raadpleging museumbibliotheek mogelijk op aanvraag.

Museum Zaanse Tijd

Welkom! Museum Zaanse Tijd is weer open per 5 juni. We heten je als vanouds welkom, wel met wat nieuwe manieren van doen en laten. Minder mensen tegelijk in het museum en extra hygiëne bijvoorbeeld. Ook is voor iedereen een starttijd noodzakelijk. We wensen je een fijn bezoek!

Boek je tickets en starttijd      Tickets >

Hoe werkt het?

 • Hou 1,5 meter afstand
 • Huisgenoten mogen samen lopen
 • Onze medewerkers geven aanwijzingen
 • Bij de ingang staat desinfecterende handgel
 • Wij adviseren een mondkapje te dragen.

Starttijd en tickets
Voor een bezoek aan het Museum Zaanse Tijd is een starttijd noodzakelijk.

 • Dit geldt voor iedereen, ook als Vriend van het museum of met Museumkaart.
 • De starttijd is voor de start van je bezoek.
 • Je mag vervolgens zo lang blijven als je wilt.

Maatregelen bij gezondheidsklachten
Met de volgende klachten krijg je geen toegang tot het museum:

 • Heb je verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, keelpijn, lichte hoest of verhoging (tot 38 graden Celsius)? Blijf thuis!
 • Heb je verkoudheidsklachten en koorts (boven 38 graden Celsius) en/of benauwdheid? Blijf thuis, en dat is ook van toepassing op huisgenoten.

Hygiënemaatregelen

 1. Was je handen na contacthandelingen op plekken waar ook anderen geweest zijn.
  • 20 seconden met water en zeep, daarna handen goed drogen met papieren handdoek of blazer. Gooi papier daarna weg in een afsluitbare vuilbak.
  • Voordat je naar buiten gaat, als je weer thuiskomt, als je je neus hebt gesnoten, voor het eten en nadat je naar de wc bent geweest.
 2. Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog.
 3. Gebruik papieren zakdoekjes om je neus te snuiten en gooi deze daarna weg in een afsluitbare vuilbak.
 4. Was daarna je handen.
 5. Schud geen handen.
 6. Hou 1,5 meter afstand van anderen.

Museum Zaanse Tijd volgt het protocol van de museumvereniging. Lees HIER het volledige protocol. Het behoudt zich het recht voor deze regels voor veilig bezoek aan te vullen of aan te passen, bijvoorbeeld als richtlijnen van de overheid daartoe aanleiding geven.