Activiteiten in de herfstvakantie

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

In de herfstvakantie heeft het museum weer extra activiteiten naast onze vaste tentoonstelling. De tentoonstelling en activiteiten zijn geschikt voor kinderen én volwassenen.

Ons herfstvakantieprogramma bestaat uit:

 • Kleutervoorstellingen “Olifant en de Tijdmachine” op de kinderboekzondag 18 oktober om 14.30, 15.30 en 16.30 uur. Het uurwerkmuseum op de Zaanse Schans presenteert dit weekend een poppenspelvoorstelling naar het kleuterverhaal “Olifant en de Tijdmachine” van Max Velthuijs. Krokodil geeft Olifant een verjaarscadeautje. ‘Het is een tijdmachine,’ zegt hij. ‘Daarmee kun je de tijd meten.’ Olifant vindt het prachtig – totdat hij ontdekt dat een klok onverbiddelijk doortikt en dat hij steeds een dag ouder wordt! Gelukkig kan Krokodil hem ervan overtuigen dat het allemaal zo erg niet is.  In dit verhaal wisselen blijheid, schrik en opluchting elkaar af. Bovendien worden abstracte begrippen als ‘tijd’ en ‘tijdsdruk’ op een voor kinderen bevattelijke manier gebracht.

De voorstelling vindt plaats op zondag 18 oktober a.s. in het kader van de Kinderboekenweek. Het poppenspel is bedoeld voor kinderen van 4 t/m 6 jaar en duurt ca. 15 minuten met aansluitend gelegenheid het museum te bezoeken. De kosten zijn € 5,00 per kind. Kinderen die een kinderboekenweekgeschenk kunnen laten zien hebben van 18 t/m 22 oktober gratis toegang. Papa, mama, opa of oma mag gratis mee, maar als u een museumkaart hebt stellen wij het op prijs als u die meeneemt. Voor iedere deelnemer is er een gratis aandenken aan het museum. Aanmelden kan via het contactformulier of per e-mail aan info@mnuurwerk.nl.

 • Herhaalvoorstellingen van “Olifant en de Tijdmachine” op donderdag 23 en vrijdag 24 oktober om 14.30, 15.30 en 16.30 uur. De herhaalvoorstellingen vinden alleen plaats als daarop voldoende aanmeldingen zijn ingeschreven via de website. Aanmelden via: info@mnuurwerk.nl
 •  De tentoonstelling “Het Tijdnetwerk” t/m 31 oktober 2015, dagelijks van 10.00-17.00 uur. De tentoonstelling is ook educatief voor kinderen: bijvoorbeeld de flitspaal en het tijdnetwerk dat achter het mobieltje zit.
 • De Collegetour op 30 oktober in de Stoomhal te Wormer.

Ook interessant om te lezen

Expositie Zaanse Meesters geopend

Op donderdag 28 maart opende wethouder Sanna Munnikendam de nieuwe expositie “Zaanse Meesters” in Museum Zaanse Tijd op de Zaanse Schans. De expositie vertelt

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Museum Zaanse Tijd

Kalverringdijk 3
Zaanse Schans 
1509 BT Zaandam
075 – 61 797 69

Gratis te bezoeken voor Museumkaarthouders.

Scroll naar top

Museum Zaanse Tijd

Openingstijden:

Maandag10:00 – 17:00
Dinsdag10:00 – 17:00
Woensdag10:00 – 17:00
Donderdag10:00 – 17:00
Vrijdag10:00 – 17:00
Zaterdag10:00 – 17:00
Zondag10:00 – 17:00

Koningsdag, 1e Kerstdag en Oud & Nieuw gesloten.

Ontvangsten buiten openingstijden, rondleidingen en raadpleging museumbibliotheek mogelijk op aanvraag.

Museum Zaanse Tijd

Welkom! Museum Zaanse Tijd is weer open per 5 juni. We heten je als vanouds welkom, wel met wat nieuwe manieren van doen en laten. Minder mensen tegelijk in het museum en extra hygiëne bijvoorbeeld. Ook is voor iedereen een starttijd noodzakelijk. We wensen je een fijn bezoek!

Boek je tickets en starttijd      Tickets >

Hoe werkt het?

 • Hou 1,5 meter afstand
 • Huisgenoten mogen samen lopen
 • Onze medewerkers geven aanwijzingen
 • Bij de ingang staat desinfecterende handgel
 • Wij adviseren een mondkapje te dragen.

Starttijd en tickets
Voor een bezoek aan het Museum Zaanse Tijd is een starttijd noodzakelijk.

 • Dit geldt voor iedereen, ook als Vriend van het museum of met Museumkaart.
 • De starttijd is voor de start van je bezoek.
 • Je mag vervolgens zo lang blijven als je wilt.

Maatregelen bij gezondheidsklachten
Met de volgende klachten krijg je geen toegang tot het museum:

 • Heb je verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, keelpijn, lichte hoest of verhoging (tot 38 graden Celsius)? Blijf thuis!
 • Heb je verkoudheidsklachten en koorts (boven 38 graden Celsius) en/of benauwdheid? Blijf thuis, en dat is ook van toepassing op huisgenoten.

Hygiënemaatregelen

 1. Was je handen na contacthandelingen op plekken waar ook anderen geweest zijn.
  • 20 seconden met water en zeep, daarna handen goed drogen met papieren handdoek of blazer. Gooi papier daarna weg in een afsluitbare vuilbak.
  • Voordat je naar buiten gaat, als je weer thuiskomt, als je je neus hebt gesnoten, voor het eten en nadat je naar de wc bent geweest.
 2. Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog.
 3. Gebruik papieren zakdoekjes om je neus te snuiten en gooi deze daarna weg in een afsluitbare vuilbak.
 4. Was daarna je handen.
 5. Schud geen handen.
 6. Hou 1,5 meter afstand van anderen.

Museum Zaanse Tijd volgt het protocol van de museumvereniging. Lees HIER het volledige protocol. Het behoudt zich het recht voor deze regels voor veilig bezoek aan te vullen of aan te passen, bijvoorbeeld als richtlijnen van de overheid daartoe aanleiding geven.